Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


image

Smärtkänsliga behöver största möjliga omtanke

När man ska lyfta brukare som är särskilt känsliga är det viktigt att välja lyfthjälpmedel med omsorg och planera väl så att hela lyftmomentet blir så skonsamt som möjligt. Tänk på att välja en lyftsele i ett skonsamt material och med mjukpolstrade eller förstärkta, tryckavlastande ytor.

För sittande lyft är omsorgsfullt val av både lyftsele och lyftbygel viktigt när man arbetar med smärtkänsliga brukare. För andra lyftsituationer har vi särskilt utvecklade produkter och tillbehör med särskilt känsliga personer i åtanke.

Lyftbyglar

För brukare som är smärtkänsliga i överkroppen kan en bredare lyftbygel hjälpa till att undvika tryck eller onödig beröring av de känsliga områdena. En fyrpunktsupphängning kan ge en bekvämare tillbakalutad sittställning som dessutom kan minska på trycket under benen. Vi har ett flertal lyftbyglar för detta ändamål, exempelvis;

  • Universalbygel 670 Twin
  • Kryssbygel 450
  • Kryssbygel 670
  • Universal Sidobyglar

Uppresningslyft

Uppresningslyften Sabina II kan förses med den breda Comfortbygeln, och används då tillsammans med Liko Comfortväst. Comfortvästen lyfter utanpå brukarens armar, vilket är bra exempelvis för personer som är känsliga för tryck i armhålan.

Lyftselar för sittande lyft

Många av lyftselarna i vårt breda tillbehörssortiment finns i material särskilt anpassade för smärtkänsliga brukare. Antingen som standardartiklar eller i vårt beställningssortiment.  

  • Många vanliga lyftselar går också att få med benstöd eller bandöglor polstrade med ett mjukt syntetiskt fårskinnsmaterial, som upplevs skonsammare mot kroppen och huden.
  • En annan vanlig lösning är lyftselar med förstyvade benstöd, rygg eller huvuddel. Förstyvningen av lyftselens polyestertyg gör att trycket fördelas över en större yta, och därmed inte riskerar att skära in i huden, vilket kan upplevas smärtsamt för känsliga brukare. De allra flesta av våra lyftselar finns i utföranden med förstyvning.

Läs mer om våra lyftselar och få hjälp av vår smarta lyftselsguide att hitta en lämplig lyftsele »

Planlyftar

För känsliga eller skadade personer som ska lyftas i en horisontal position, t.ex. i operation- eller IVA-miljöer har vi ett flertal specialutvecklade planlyftar.

Planlyft 600 IVA lyfter brukaren helt plant, och de skonsamma banden har minimal påfrestning på huden under applicering och borttagning. Läs mer »  

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.