Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


image

Till/från golv så skonsamt som möjligt

Det är inte bara då någon fallit som man behöver använda lyften från golv. Inom rehabilitering och habilitering är lyftbehovet till och från golv stort.

Med Likos lyftar tillsammans med en lyftsele som ger stöd för hela kroppen sker denna förflyttning på absolut skonsammaste sätt för både brukaren och medhjälparen.

Personlyftar

Vid lyft till eller från golv är det först och främst viktigt att välja en lyft med tillräckligt stort lyftområde – som når ända ner till golvet. Samtliga mobillyftar i vårt sortiment klarar av lyft från golv, men tänk på att på vissa modeller kan man behöva justera lyftpelarens position till mellersta eller understa läget.

En annan viktig faktor att tänka på är hur underredet öppnas och om det verkligen finns tillräckligt mycket plats innanför underredet för att brukaren ska kunna lyftas komfortabelt. Generellt ger större lyftar mer plats i underredet. Golvos benbreddning sker parallellt, och lämnar därför mycket plats för hela kroppen. Det gör Golvo särskilt lämplig vid lyft till och från golv.

Naturligtvis är en taklyft det överlägsna alternativet vid lyft till/från golv. Tänk på att vissa taklyftar inte har tillräckligt lyftintervall för att klara lyft från golv i lokaler med ovanligt hög takhöjd.

Lyftselar

Flera av våra lyftselar kan användas vid lyft till och från golv, vilken du väljer beror på brukarens behov och förutsättningar. Vi ger här förslag på olika modeller indelade efter det stöd som brukaren får när hon/han lyfts i lyftselen.

Vanligen behöver brukaren få stöd för hela ryggen och även huvudet vid lyft upp från eller ner till golvet. En lyftsele som endast stöder en del av ryggen ställer stora krav på brukarens stabilitet och muskeltonus och dessa nämner vi inte här.

Stöd för rygg och huvud

Lyft till/från golv med fullt stöd för rygg och huvud under uppresning från plant läge:

Stöd för ryggen

Lyft till/från golv med fullt stöd för ryggen men där huvudet kan behöva stödjas manuellt under uppresning från plant läge:

Läs mer om våra lyftselar och få hjälp av vår smarta lyftselsguide att hitta rätt lyftsele för dina behov » 

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.