Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Tunga lyft

Tunga brukare har speciella behov

Liko har en lång erfarenhet från att arbeta med tunga brukare. Sedan många år tillbaka har vi exempelvis ett nära samarbete med flera stora sjukhus i Nordamerika, som specialiserat sig på vård och behandling av kraftigt överviktiga patienter. Det har gjort oss till pionjären i branschen för lyfthjälpmedel särskilt anpassade för mycket stora brukare.

När man arbetar med riktigt tunga patienter räcker det inte att bara ha en lyftutrustning som klarar en hög belastning. Särskilt anpassade lyfttillbehör och kunskap om hur lyftet ska genomföras på säkraste sätt är minst lika viktigt.

Exempel på produktlösningar

 • Viking XL mobillyft
  Vikingserien består av ett flertal olika mobillyftar med olika användningsområden och maxlaster. Viking L och XL klarar 250 respektive 300 kg och är utmärkta alternativ för många överviktiga brukare. Eftersom lyftarna är tillverkade i aluminium är de förhållandevis lätta att manövrera, även med tung belastning. Läs mer om Viking XL »
 • Takmonterad UltraTwin
  Vårt takmonterade UltraTwin-system består av två Likorallmotorer som tillsammans ger en lyftkapacitet på upp till 500 kg. Tillbehöret UltraTwist ger en unik möjlighet att justera brukarens position och placering under lyftet och efter avslutat lyft. Lyftarna manövreras med en eller två handkontroller. Läs mer om Takmonterad UltraTwin »
 • Ultra Sling lyftsele
  Ultra Sling är vår lyftsele för sittande lyft för de allra tyngsta brukarna. Lyftselen har separata bendelar som kopplas till en egen lyftbygel. Ultra Sling har en maxlast på 500 kg och används tillsammans med vårt UltraTwin-system, antingen i fast installation eller fristående i FreeSpan. Läs mer om UltraSling »
 • RepoLakan® Ultra
  Vändning och positionering av tunga brukare för att undvika liggsår kan vara ett svårt problem på många avdelningar. RepoLakan® Ultra är anpassat för de allra största patienterna och har en maxlast på 500 kg. Används med UltraTwin-systemet eller exempelvis Viking mobillyft. Läs mer om Repolakan »
 • Fristående UltraTwin
  När lyftbehovet är tillfälligt eller om en fast installation inte är möjlig, är vårt fristående system FreeSpan en bra lösning. FreeSpan UltraTwin finns både som rakbana eller som traverssystem för att täcka in stora delar av ett rum. Maxlast: upp till 500 kg. Läs mer om FreeSpan UltraTwin »
 • Gåträning med Lyftbyxa
  Att få tunga brukare på benen är ett mycket viktigt steg i deras rehabilitering, exempelvis efter en operation. Ultra Lyftbyxa ger ett bra stöd för hela kroppen och ger brukaren den trygghet som är nödvändig för att våga ta de första stegen. Maxlast upp till 500 kg. Läs mer om Lyftbyxan »
Dela

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.