Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Grupp- och Äldreboende

Grupp- och Äldreboende för vuxna och äldre

De som bor på grupp- och äldreboenden har främst en sak gemensamt, av olika anledningar kan eller vill de inte bo hemma. Deras behov av hjälp i vardagen och vid förflyttningar kan däremot variera mycket.

Bara inom gruppen av brukare på ett äldreboende ser vi personer med olika grader av funktion och mobilitet. För de som behöver hjälp för att klara av förflyttningar gäller det att finna det bästa hjälpmedlet för att tillåta den enskilda personen att vara så aktiv som möjligt, samtidigt som det är funktionellt och säkert för personalen.
 
Gruppboende kan vara hem för människor med såväl psykiska som fysiska funktionshinder, en del är helt självständiga i sina förflyttningar medan t.ex. multihandikappade personer kan ha ett mycket stort och specifikt hjälpbehov. För dessa personer som inte kan delta själv i förflyttningar är valet av lyftselens material och passform extremt viktigt för att klara uppgiften på bästa sätt.

Tjänster

Hill-Rom Liko Kompetenscenter

Kontakta ditt Kompetenscenter om du behöver hjälp med utprovning av en lyftsele eller om du vill att vi ska hjälpa dig med en kartläggning över era lyftbehov. Alla våra säljrepresentanter på fältet är legitimerade arbetsterapeuter eller sjukgymnaster.

Exempel på lyftbehov

Inom dessa segment ser vi att de flesta förekommande lyft och förflyttningar kan vara aktuella, till exempel:

  • Till och från säng/rullstol
  • Toalettbesök
  • Dusch och bad
  • Förflyttningar i sängen
  • Uppresning
  • Stå/gåträning

Läs mer på vår sida om Lyftbehov »

Lyftar och uppresningsstöd

De allra flesta produkter i vårt sortiment kan fungera inom grupp- och äldreboenden. Några som vi skulle vilja lyfta fram är:

Hitta flera lämpliga lyfttillbehör med hjälp av vår smarta lyftselsguide »

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.