Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


I hemmet

I hemmet behövs en pålitlig lyft

Att ta hand om sina nära anhöriga är en av våra allra vanligaste omvårdnadssituationer. Ofta handlar det om personer som har nedsatt rörlighet, och inte själv kan förflytta sig till och från sängen eller kanske behöver lite extra hjälp vid toalettbesök.

Väldigt många av våra lösningar är framtagna just för dessa situationer och våra produkter är lätta att hantera, även för lite ovana användare.

För dig som arbetar i distributionsledet erbjuder våra produkter en mängd fördelar. Ett exempel är Liko Diagnostic System™ som alltid kan tala om hur mycket en produkt används och när det är dags för nästa service. En annan fördel är att många av våra produkter delar komponenter, vilket borgar för en smidig reservdelshantering.

Våra tjänster

Hill-Rom Liko Kompetenscenter
Kontakta ditt Hill-Rom Liko Kompetenscenter om du behöver hjälp med taklyftsprojektering, förslag på en lämplig lyftsele eller om du vill att vi ska hjälpa dig med en kartläggning över era lyftbehov. Merparten av alla våra säljrepresentanter på fältet är legitimerade arbetsterapeuter, sjukgymnaster eller sjuksköterskor.

Exempel på lyftbehov

Det finns nästan lika många olika hemmiljöer som det finns stjärnor i universum. Men många saker är också gemensamt, exempelvis är lyftbehoven ofta ungefär desamma. De allra vanligaste förflyttningsbehoven i hemvårdsmiljöer är:

Lyftar och uppresningsstöd

  • Taklyftar är oftast den optimala lösningen för ett långvarigt lyftbehov i hemmet. Med en taklyft på plats kan lyftet ske med minimalt behov av fria golvytor ett traverssystem (den vanligaste taklyftslösningen) gör att ett helt kan rum täckas in. Smidiga förflyttningar mellan rum, exempelvis in till toaletten blir möjligt med en rum-till-rum lyft som Likorall R2R eller Multirall. En annan fördel med Multirall är möjligheten att snabbt och enkelt kan flyttas mellan olika skensystem och exempelvis tas med till sommarstugan. Läs mer om våra taklyftar » 
  • Om lyftbehovet är mer tillfälligt och ofta sker på samma plats kan en fristående lösning såsom FreeSpan eller FreeStand vara att föredra. Ett fristående taklyftssystem ställer inga krav på väggarna eller takets hållfasthet och kan därför installeras i alla tänkbara miljöer. Läs mer om fristående lösningar »
  • För brukare som själv kan medverka aktivt vid uppresningen kan uppresningslyften Sabina eller uppresningsstödet RollOn vara lämpliga produktval. Både Sabina och RollOn fungerar som ett stöd under uppresningen, och kan sedan användas vid förflyttning till/från sängen eller in till toaletten. Sabina II kan dessutom användas för vanliga sittande lyft med lyftsele när krafterna tryter. Läs mer om uppresningslyftar » 
  • Bland våra mobillyftar är Uno 100/102 och Viking M vanliga val för de som letar en mångsidig lyft som klarar många olika typer av lyftsituationer fungerar i de vanligaste miljöerna. Om utrymmesbristen är påtaglig kan Viking S vara en lämplig lösning. För miljöer med smala dörröppningar kan vi erbjuda Viking XS som endast är 54 centimeter bred och därmed går igenom de flesta trånga passager.
  • För den aktiva brukaren som vill kunna ta med sig lyften på resan har vi utvecklat LikoLight – en mobillyft med en totalvikt på endast 23 kg och som går att dela i tre delar, där ingen del väger mer än 10 kg. Som tillbehör finns de praktiska LikoLight TravelBags, ett väskset med hjul som gör lyften extra lätt att transportera.

Lyfttillbehör

Vi pratar gärna om att vi har världens bredaste sortiment av lyftselar och andra lyfttillbehör. Men det betyder givetvis inte att det ska bli svårt för dig att hitta den optimala lösningen för ditt behov. Tvärtom ger vår bredd en möjlighet att klara många specialsituationer samtidigt som vi har många ”all-round” lyftselar som löser dagliga förflyttningsproblem. Använd vår smarta lyftselsguide för att hitta rätt lyftsele »

  • Våra mest omtyckta modeller för sittande lyft inkluderar Liko Universalsele och Liko Originalsele med eller utan Hög rygg. För lyft till toaletten är Liko Byxsele och Liko Hygiensele populära lösningar. Särskilda lyftselar finns även för benamputerade brukare. Läs mer om alla våra lyftselar här »
  • Tänk även på att välja rätt lyftbygel, exempelvis kan en bredare lyftbygel eller en bygel med flerpunktsupphängning vara skonsamt för smärt- och tryckkänsliga brukare.
  • För aktiva brukare och för något enklare förflyttningar kan produkterna i vår Handy-serie vara lämpliga. Familjen inkluderar Handy Glidlakan och Handy Glidcylinder som underlättar applicering av lyftselar eller kortare förflyttningar i sängen, och HandyBelt som ger vårdpersonal och brukare bättre greppmöjligheter vid manuella förflyttningar eller uppresning i exempelvis RollOn.

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.