Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Svenska succéer i Kina

I den myllrande miljonstaden Peking finns något så oväntat som ett svenskt äldreboende. Eller för att vara korrekt, ett kinesiskt äldreboende efter svensk modell.

I samband med invigningen av Intech äldreboende hösten 2006 ville Liko tillsammans med Intech uppmärksamma den kinesiska befolkningen på farorna med manuell förflyttning.

För att verkligen sätta fokus på området beslutade vi oss för att tillsammans med den i Kina enormt populära pingislegenden, Jan-Ove Waldner, hålla en officiell donation och invigning.

Tillsammans med den svenska ambassadören Mikael Lindström, höga kinesiska ämbetsmän och representanter från de stora medierna överlämnade J-O Waldner en personlyft till en kinesisk nationalhjälte, en polisman som hade
skadats i tjänsten.

Tack vare denna enkla gåva uppmärksammade många stora kinesiska medier frågor kring patientförflyttning och visade Sverige som ett föregångarland för äldrevård.

Vi hoppas att det innebär att de är på väg mot en säkrare och tryggare arbetsmiljö.

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.