Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Frågor och svar Lämna kvar lyftselen efter lyft?

Kan man lämna kvar lyftselen i rullstolen efter avslutat lyft?

Vi har genom lång erfarenhet och utveckling av egna produkter funnit att det kan fungera mycket bra att lämna kvar lyftselen i rullstolen efter avslutat lyft om man väljer en lyftsele i ett luftigt material, till exempel nätpolyester.

Tyvärr finns det inte någon evidensbaserad studie, som vi känner till, som specifikt har undersökt möjligheten att sitta kvar på lyftselen i rullstol eller annan stol. Därför rekommenderar Liko, som alltid, att det görs en individuell bedömning av lämpliga hjälpmedel och metoder för varje enskild brukare.

Ett exempel på en lyftsele som har utvecklats speciellt för att lämnas kvar i rullstolen efter avslutat lyft är Liko Skalsele. Materialvalet och designen är anpassade för att Skalselen ska märkas så lite som möjligt: tunn nätväv som släpper igenom värme och fukt, inga onödiga band, sömmar eller veck. Skalselen har också relativt tunna och smidiga kantband utan att frångå höga krav på hållfasthet.

Trots att Skalselen har mycket tunna kantband skulle man kunna tänka sig att en mycket tryckkänslig person kan få tryckmärken av dessa, även om vi inte har stött på detta hitintills. Om en person är så pass tryckkänslig måste man också ta hänsyn till att kläder, lakan etc. kan skapa tryckmärken och anpassa omvårdnaden efter detta.

 

image

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.