Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Frågor och svar Måste en mobillyft laddas varje dag?

Vi har en Viking L som vi är mycket nöjda med, men vi använder den bara ett fåtal gånger i veckan. Behöver vi verkligen ladda den varje dag?

Batteriet på en mobillyft får en längre livstid och bättre funktion om det laddas regelbundet. Om en mobillyft står länge utan laddning riskerar ni att batterierna laddas ur och att lyften inte fungerar när ni behöver den.

Eftersom ni använder lyften mer sällan behöver ni inte ladda varje natt, men ni bör införa rutiner som gör att lyften alltid är laddad och tillgänglig.

Se exempel på rutiner för laddning nedan:
• När lyften inte används kan ni ställa den på laddning - batteriet tar inte skada av laddning även om det blir fulladdat eftersom det har ett överladdningsskydd.
• Lyften kan laddas varje natt.
• Om lyften ska förvaras en period utan att användas för lyft, kan Nödstoppsknappen tryckas in för att undvika att batteriet laddas ur. För att batteriet ska behålla bästa möjliga funktion bör ni dock underhållsladda det 1-2 gånger per månad.
 
Ett nytt och fulladdat batteri räcker till minst 60 normallyft.

Välj era rutiner med tanke på er verksamhet och ladda hellre en gång mer än nödvändigt för att säkerställa att lyften fungerar när ni behöver den.

image

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.