Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Frågor och svar Uppresning med Sabina och Comfortväst?

Jag har en brukare i hemmiljö som tillsammans med sin hustru använder uppresningslyften Sabina i kombination med Comfortväst. Förflyttningar från säng går bra då han lutar sig bakåt och därigenom kommer upp och står rak i ryggen, men vid förflyttning från rullstol kommer han inte upp på samma sätt. Han "hänger" mer med stussen. Brukaren säger sig inte ha något besvär av detta men jag tycker inte att att det ser bra ut. Vad beror detta på och hur kan jag avhjälpa problemet?

Som du själv beskriver så får brukaren en bättre position när han kan luta sig bakåt då han sitter på sängen, något som hindras av ryggstödet i rullstolen. Du har inte beskrivit om han har en höj- och sänkbar säng, men om han har det och börjar uppresningen från ett högre läge kan även det förklara varför denna uppresning är lättare för brukaren. En möjlighet är därför att testa att höja sitthöjden på rullstolen om det är möjligt och inte i övrigt utgör ett hinder.

För att lösa problem som dessa har Liko även ett Stussband som tillbehör till Sabina. Stussbandet förs ned bakom brukarens stuss och underlättar den första fasen av uppresningen. När brukaren sedan kommer upp släpper "draget" från Stussbandet och det kan lätt kopplas bort för att möjliggöra av- och påklädning i stående position.

image

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.