Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Frågor och svar Vilken lyftsele vid gångträning?

Jag jobbar på ett rehabiliteringscenter och skulle behöva en lyftsele som stöd vid gångträning. Vilken lyftsele ska jag välja?

Liko har utvecklat två varianter av lyftselar för gående/stående; Liko Lyftväst samt Liko Lyftbyxa. De bygger på helt olika principer; Lyftvästen lyfter runt överkroppen och Lyftbyxan lyfter underkroppen. Vilken av dessa som passar bäst beror på brukarens funktioner och behov av stöd.

Lyftvästen ger ett bra stöd runt överkroppen och kan användas med/utan Grenband beroende på hur mycket brukaren kan stödja på benen.

Lyftbyxan fungerar bättre för de brukare som lättare klarar belastning i grenen än runt överkroppen. Lyftbyxan är också bästa valet för personer där Lyftvästen har svårt att få fäste runt överkroppen utan tenderar att glida upp under armarna. Det är ett ganska vanligt problem vid gåträning av mycket överviktiga personer.

image

Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.