Söker...
Stäng sökfönster

Sökresultat › [ ] Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen


Vi på Liko

Det spelar egentligen ingen roll var Liko ligger – kunderna finns över hela världen. Men för Likos grundare Gunnar Liljedahl var det viktigt att få arbeta på en plats där man kan trivas med omgivningen. Därför finns Likos huvudkontor på landsbygden, mitt på ängarna i byn Alvik.

Alla på Liko är viktiga och lika mycket behövda. Alla ska känna att de drar sitt strå till stacken för att människor inom vård och omsorg ska få ett lite enklare liv.

Vi kallar det för Likoandan.

Värderingar och mål

På Liko pratar vi mycket om värderingar och mål. Vår målsättning är att alla ska dela en gemensam bild av våra mål och vägen dit. Ett sätt att uppnå detta är att alla anställda genomgår en gedigen intern utbildning, Liko School, för att lära sig om vår bransch, företaget, vårt produktområde och de lösningar som vi erbjuder. Andra viktiga ledord för vårt arbete är flexibilitet, ansvar, stolthet och nytänkande.

Att trivas på jobbet

Om man trivs på jobbet presterar man bättre, det är vår övertygelse. Vi vill skapa en positiv atmosfär och vi är måna om att främja en god och sund arbetsmiljö.
 

Några fakta om oss på Liko (i Sverige)

  • 190 anställda, varav ca 130 återfinns vid huvudkontoret i Alvik (2008)
  • Jämn könsfördelning, 54 procent män, 46 procent kvinnor.
  • Medelåldern är 42 år. (2008)
  • Vi har en stor mängd yrkesgrupper inom Liko eftersom vi har en komplex verksamhet som omfattar hela kedjan av utveckling, produktion, marknadsföring och utbildning kring våra produkter. Det gör att vi har en intressant mix av människor med olika bakgrunder, utbildningar och erfarenheter.

Ett globalt företag

Liko ingår i den världsledande medicinteknikkoncernen Hill-Rom som finns i närmare 80 länder och har 6800 medarbetare. Likos huvudkontor i Alvik är ett globalt center för kunskap om säkra lyft. Läs mer om Hill-Rom »


Från allra första början har omtanken om dem vi utvecklar våra produkter för varit vår viktigaste ledstjärna.

Vår affärsidé speglar våra visioner i vår dagliga verksamhet - att ständigt förbättra livskvaliteten för brukare och vårdpersonal världen över.